top of page

סדרת כתבות למטיילים עם קטנטנים - הטיול עצמו

מתכננים לטוס לחופשה עם הקטנטנים? זה בשבילכם.

כתבה שלישית בסדרת הכתבות יוצאת לדרך והפעם - הטיול עצמו.

היום הראשון של הטיול הוא אינו יום פשוט, ייתכן שהסיבה לכך טמונה בהתרגשות הרבה האופפת את בני המשפחה. לרוב זהו יום ארוך ועמוס בגירויים שעיקרו המתנה לטיסות והתמודדות עם הזמנים שבין הטיסות. לא פשוט אך אפשרי.

הנה הנקודות החשובות לימי החופשה:

תוכניות

רצוי לא לתכנן תוכניות גדולות או משמעותיות ליום הראשון של הטיול. הקדישו אותו למנוחה, רגיעה, התארגנות והיכרות עם הסביבה הקרובה.

הסתגלות

גם ילדים המקבלים בברכה שינויים בשגרת היומיום שלהם, עשויים להיתקל בקשיי הסתגלות בחופשה בארץ זרה, במיוחד בפעם הראשונה. אם הילד בוכה או מקטר, זה לא בגלל שהוא לא נהנה. יכול להיות שהוא מתגעגע לחדר שלו, לגן או לסבתא וסבא. יכול להיות שהאינטנסיביות של הטיול והזמן הרב בחוץ מעייפים אותו והוא פשוט רוצה לצפות קצת בטלוויזיה או לשחק בצעצועים המוכרים לו. ילדים גם יכולים להרתע מהיותם בארץ שאת השפה המדוברת בה הם לא מבינים כלל.

כדי להקל על הילדים, נסו להכין אותם לפני הנסיעה, לספר להם על היעד אליו נוסעים, להראות להם תמונות, להשמיע להם מילים בשפה המקומית וכמובן - לבחור איתם צעצועים ומשחקים שיוכלו לקחת איתם לטיול.

לינה

בחופשה עירונית, מומלץ לבחור בדירה על פני חדר מלון סטנדרטי. היתרונות די ברורים – הדירות מרווחות יותר, מקנות תחושה ביתית למחצה ומצוידות במטבחון, בו אפשר יהיה להכין לילדים בקלות ארוחות ונשנושים בזמן השהייה. אם לנים בכל זאת במלון, רצוי לבחור בחדר מרווח ככל הניתן, כזה שפעוט או אפילו תינוק שרק התחיל לזחול יוכלו לפרוק בו קצת מרץ אחרי יום בעגלה או במנשא. אל תשכחו לוודא שיש בחדר מיטת תינוק או לול וגם קומקום חשמלי להרתחת מים.

נסו לבחור במקום לינה מרכזי שיאפשר לכם לחזור למנוחת צהריים קצרה בלי לבזבז זמן יקר בנסיעות.

אפשרות לינה נוספת וידידותית למדי היא לינה בכפר נופש. לרוב הם ממוקמים במקום יפה ומוקף בטבע, בסביבת יער או בקרבת אגם ומציעים בקתות מאובזרות ונעימות. לא פעם יהיו בקרבת מקום אטרקציות כבריכת שחייפה, מגרש משחקים, פינת חי וכדומה.

גם אם אתם לנים בחדר מלון סטנדרטי, תוכלו להפוך אותו לידידותי לילדים. פרקו את המזוודה וסדרו את הבגדים בארונות, סדרו את מיטת התינוק והניחו בה ספר מיטה ובובות האהובות על התינוק או הפעוט. אם החדר מספיק מרווח ומאפשר זאת, כדאי לפרוש על הרצפה שמיכה, מזרן או משטח משחק. נסו לארגן פינת החתלה עם מגבונים, חיתולים, משחות ושקיות לחיתולים המשומשים, לנוחיותכם כמובן.

אם אין בחדר אמבטיה שבה אפשר לרחוץ את התינוק, תוכלו להצטייד באחת החנויות המקומיות בגיגית או בקערת פלסטיק גדולה במיוחד, כך שלא תצטרכן לתמרן עם הכיור ושאר וריאציות יצירתיות של אמבטיה.

איפה לאכול?

סף הסבלנות של מרבית הילדים הקטנים אינו גבוה במיוחד וישיבה במסעדה לא נמנית על הפעילויות החביבות עליהם. דירה עם מטבחון עשויה להוות פתרון טוב המאפשר לאכול בנחת ולהכין לילדים את המאכלים אליהם הם רגילים. חלופות נוספות למסעדה - דוכנים של אוכל רחוב, טייק אווי או קניית מצרכים במעדנייה או בסופר ולעשות פיקניק בלוקיישן מתאים.

תעסוקה

זיכרו שילדים קטנים לא זקוקים לאטרקציות והפעלות מיוחדות כמו אחיהם הגדולים יותר. עיקר ההנאה שלהם טמון בזמן המשותף בחבתרכם. עם תינוקות, כאמור, אין שום בעיה, כל עוד דואגים לספק להם כל מה שהם צריכים.

כאשר מדובר בילדים גדולים יותר, חשוב לספק להם מרחב להתרוצצות ולהשתוללות (מבוקרת כמובן) ולדאוג לשלב בתוכנית היומית, לצד מקומות שאתם רוצים לראות, אטרקציות כמו פארק, גן שעשועים, פינת חי, שייט בסירה וכדומה.

אנחנו ממליצים לתכנן גם תוכנית חלופית ליום גשום, ליתר ביטחון.

זיכרו כי תכנון והכנה מוקדמת הם הדרך הנכונה להימנע מתסכול ולצמצם את הסיכויים לעוגמת נפש.

בכתבה הבאה בסדרה נעלה בפניכם מספר טיפים שיעשו לכם סדר בנושא האכילה בעת חופשתכם.

חופשה נעימה!


bottom of page